Tiden flyger förbi

Nu är det bara lite mer än en månad tills jag och 61 andra flyger till Amazonas. 62 stycken totalt, woooow!! 
När jag började planera denna resa så hade vi totalt 57 stycken studenter som var intresserade av att åka på detta fantastiska äventyr. Vi pratade runt lite på kontoret och vi trodde att ca 35 stycken skulle åka. Vanligtvis är det ju bara snack.. När jag sedan skulle skicka den fullständiga listan till resebyrån som hjälper oss arrangera detta var vi helt plötsligt 62 stycken totalt!! Såå kul!
62 stycken är dock väldigt många, så vi kommer antagligen dela upp oss i två grupper. En grupp med de "små" gymnasiestudenterna och en grupp me de "stora" volontärerna. Jag kommer isåfall leda/vara ansvarig för de små och två andra colombianska volontärer kommer vara ansvariga för de stora. Förutom oss volontärer så är det personal från resebyrån som kommer leda själva resan med aktiviteter etc. Vi volontärer är altså bara extra ögon :)
Ser verkligen fram emot denna resa! Imorgon ska jag gå och ta min vaccination för gula febern, vilket är obligatoriskt för att få komma in i Amazonas. 
 
Något som skrämmer mig lite och är bra på ett sätt är att tiden gå så otroligt fort!! Jag har redan varit här i mer än tre månader! På ett sätt längtar jag efter att få åka till Miami och träffa mina föräldrar, för att sedan åka hem och träffa familj, släkt och vänner. Men det kommer även vara väldigt sorligt att lämna detta land. Jag trivs verkligen här, speciellt med de som jag bor med! Vi är som en liten familj :) Det blir nog väldigt blandande känslor när jag sätter mig i taxin till flygplatsen den 23e december! Innan dess ska jag njuta fullt ut av min tid här i detta awesome coola land!! :) 
 
 
Denna bild tog jag efter en dag i Colombia. Det är gatan 116, där vi bor. Det är helt sjukt hur saker har förändrats under dessa månader. När jag först kom hit var jag rädd att lämna huset själv, då jag trodde jag skulle bli rånad eller kidnappad. På flyget påväg till Colombia började en mamma, pappa och deras barn prata med mig. Jag vågade inte prata med dem, för jag trodde de skulle kidnappa mig eller ta mina saker.. Snacka om vilka fördomar jag hade! Jag har alltid varit en person som alltid är i tid, gärna 15 minuter för tidig för att inte missa något. Detta var ett stort problem när jag först kom hit, då tid inte har någon betydelse här. Om någon säger klockan 15 kan det lika gärna vara kl 16 eller 17. 
Nu går jag på gatan med bestämda steg, är inte rädd för att varken bli rånad eller kidnappad, dock så har jag självklart alltid mina ögon öppna för konstiga människor omkring mig. Jag kommer fortfarande alltid i tid, men jag bryr mig inte om någon är en timme sen, det är ju heeelt normalt! 
Det är otroligt vad man lär sig av att lämna sin egna bubbla hemma i Sverige. 
 
Travel is the Only thing you buy that makes You richer.
Puss på er
 
 

Strålande morgon

Jag har precis kommit hem från en powerwalk i morgonsolen. Jag har ätit alldeles för mycket godis och skit på senaste tiden, så det är dags att ta tag i det hela nu.
Det är väldigt härligt att komma ut på morgonen. Att se alla hurtiga människor som är ute och går/springer, plus att man får mer energi för dagen!

Nu ska jag hoppa in i duschen, äta frukost och sen kila till jobbet. Hoppas ni får en lika bra dag som jag kommer ha! puss

 

 

R.I.P. Mille

Idag har jag varit hemma från jobb och skola. Det är nämligen så att min familjs älskade vovve avlivades idag. Efter snart 15 år tillsammans så var det dags för honom att flyga upp till hundhimlen. Nu springer han runt på ängar, jagar katter och äter massvis med leverpastej. Trots att det är väldigt tråkigt så får man istället försöka tänka på alla år och alla fina minnen man har tillsammans. 
 
1998/01/10 - 2012/10/29
Vila i frid älskade Millisen! Du är redan saknad och kommer alltid finnas i våra hjärtan! <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Paket från Mormor och Morfar! :)

Här kommer bilder på innehållet på paketet jag fick från älskade Mormor och Morfar! Jag har lagt allt godis(som är kvar efter 3 dagar ;) ) under mina träningskläder i garderoben, det låter lite konstigt, men det får mig att få dåligt samvete när jag äter godis så jag måste ut och träna ;) Fick även ett fint vykort som jag har hängt upp på väggen vid mitt skrivbord! Pusss
 
 
 
 
 

Halloween i Colombia

Igår så kom först Natis hit och fixade sig med mig. Det blev ett glas av min egna sangria, väldigt god! Därefter tog vi en taxi till Julians lägenhet där alla samlades innan vi åkte till Andrés. Det är en stor klubb som ligger lite utanför Bogota. Halloween på Andrés är tydligen det bästa stället att fira på, det var 5000 personer som köpt biljetter dit igår. 
I Colombia är halloween väldigt stort, dem firar det helt crazyy. Många tjejer köper skräddarsydda kostymer och bokar tid hos frisören för hår och smink och killarna hyr eller köper en seriös dräkt. Jag såg kostymer som jag bara kunde ha tänkt mig att folk kunde ha i filmer annars, väldigt coolt! Personalen på Andrés var också utklädda, allt från monster till grekiska gudinnor. 
Här kommer en bildbomb som sammanfattar kvällen, puss på er!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Piraten Bellabus

Har precis fixat mig inför kvällens halloween fest. Hörs imorn! Här är kvällens outfit :) Puss
 
 

I am in heaven

Åhhhh vad glad jag är nu!!! Har.precis fått och öppnat mormor och morfars paket!! I paketet låg masssor med goodis, tidningar och mumisgt kaffe!!! Fixa även med ett fint skrivet kort! Åh va jag saknar att kunna ringa mina kära farföräldrar och gammelmormor!
Ikväll blir det inge fisk till middag utan GOODIS!! :) Jag får kompensera med en springtur imorgon :)
Här får ni en bild på allt, lägger upp mer bilder imorgon, då min dator är på kontoret!




Snö vs Sol

Vad jag har förstått så snöar det väldigt mycket i Stockholm och Trondheim. Det är väll mysigt? Lite väl tidigt kanske. Jag vill dock ha massor med snö när jag kommer hem! :)

Idag är det 20 grader och strålande sol. Svettades på väg till skolan. Trots värmen så går alla runt i långbyxor och långtröjja..



Frulle

Sitter just nu och avnjuter min goda frukost. Idag blev det två finncrisp med keso och en stor kopp chaithe! :)

Tänkte även passa på att berätta att fisken jag köpte här om dagen var riktigt god! Till middag igår stekte jag den i smör och åt tillsammans med fetaostgratinerade tomater, det blev en riktig höjdare! Fisk kommer stå på middagsschemat flera gånger per vecka nu :)




Gårdagen

Igår var en ganska jobbig dag, fick ett tråkigt besked hemifrån. Min älskade Mille, vår hund, ska avlivas på måndag. Han är 14,5 år gammal och har levt ett långt och härligt liv. Trots att det är jobbigt att förstå, så är det det bästa för honom. Han kommer få det bra uppe i hundhimlen! <3 

 
Något roligt som hände idag var att jag fick ett papper från posten här att jag har fått ett paket till. Denna gång är det mormor och morfar som har skickat hit något! :D Jag ska till banken idag på lunchen för att fixa alla papper så jag kan få paketet imorgon eller senast på fredag!! :D 
 
Jag lyxade till det med fetaost igår (svindyrt här) och gjorde en god sallad till middag! Köpte även lite fisk att ha till middag. Fisken är billig och nyttig, så var tvungen att köpa på mig lite! En filé, för en portion, kostar ca 10 kr. Perfekt för min budget! :) 
 
 
Puss på er

Lördagens bravader

I lördags började det med att Mike lagade mat till mig, som alltid haha. Det blev en riktigt god Carbonara med kyckling! 
Efter middagen fixade vi till oss för att gå ut på stan. Vi stannade hemma i lägenheten ganska länge. Jag, Vanessa, Marie, Marcela, David och Mike sjöng karaoke och dansade. Det blev en blandning mellan Barbie girl, Eye of the tiger och Abba. Vid 23 tiden tog vi en taxi in till stan, till ett ställe som heter Candelario. Där blev det mer dans innan vi tog en taxi hem vid 02. En riktigt lyckad kväll med massa skratt! :) 
 
 
 

SnyggTjej_93

Har precis tagit en lååång varm dusch. Jag älskar att duscha på eftermiddagen här, för då finns det massa varmvatten :D
Jag har scrubbat hela kroppen, hatar när man börjar fjälla efter en solsemester.. Jag har även använt hårinpackning och nu sitter jag med en ansiktsmask :) 
Ikväll blir det nog några drinkar på stan, ska försöka komma ihåg kameran denna gång. Det känns som att jag är väldigt dålig på att lägga upp bilder!

Idag kilade jag iväg till Unicentro, shoppingcentret nära lägenheten. Införskaffade mig nya träningskläder. På måndag börjar vägen mot att bli fit, vi får se hur det går. Lycka mig till :) 
Här får ni en otroligt fin bild på mig och min ansiktsmask! puss

 

Efterfest..

Igår, fredag, var jag väldigt trött efter en vecka med jobb och skola. Jag beslutade mig för att vara hemma och ta det lugnt, så jag kollade på en film och somnade sedan ganska tidigt. Klockan 03 vaknar jag dock av att min roomie har efterfest med sina 3 kompisar ute i vardagsrummet... Mitt rum och Angelas, hon som hade efterfest, rum har bara väldigt tunna väggar mellan varandra samt ut till vardagsrummet, då rummen brukade vara en del av vardagsrummet. 
När hon och hennes kompisar sitter och sjunger klockan 03 på morgonen (väldigt falskt) hör jag alltså allt.. Detta ledde till att jag inte kunde sova.. Som tur var mamma och Anders vakna och hade besök av skånesläkten, så det blev ett skype samtal iaf. Något gott utav det hela :) 
Angela och hennes kompisar fortsatte sjunga, lyssna på musik och prata väldigt högt hela natten.. Jag ville inte vara en surtant som sa till dom så jag låg klarvaken i min säng, det blev ett samtal med Frida också. 
Klockan 06.30 bankar jag hårt i väggen mellan våra rum (de hade då flyttat sig in på hennes rum), som ett tecken på att dom skulle vara tysta. ÄNTLIGEN KUNDE JAG FÅ LITE SÖMN!!! 

Nu tänkte jag tvätta mina kläder, städa mitt rum och lyssna på HÖG MUSIK i mitt rum (klockan är faktisk 10.00). Hämd hehehehhehe! :) 

Puss

Läxdax

Har precis stoppat i mig lite sushi och nu sitter jag och pluggar. Har tre sidor som ska göras i läxboken inför morgondagen. Vi får läxor varje dag nu, vilket är bra då man tvingas repetera det man gått igenom under dagen och det är ju så man lär sig :)



Natti Natti!

Gringo tuesdays

Igår när jag kom hem från skolan bestämde jag och Mike oss för att gå ut till en klubb som heter La Villa. Varje tisdag har de "Gringo tuesdays", vilket betyder typ "utlänningarnas tisdag". Det var första gången för både mig och Mike och vi kommer definitivt gå dit igen. Det var en ganska liten klubb, dansgolven täcktes av "gringos" och colombianer och i högtalarna hörde man en skön blandning av house, hip hop, salsa och reggeaton. 
Mellan klockan 19 och 22 har de även språkutbyten, så man kan öva på att prata spanska, engelska, franska eller något annat språk. VI kom dock precis vid 22 så vi missade det hela. 
Lyckad kväll, kul att gå ut på en vardag som omväxling :) 
 
 
Puss på er! 

Helgen

Helgen som har varit har varit väldigt lugn och skön. I och med att jag och Vanessa jobbade i lördags, så var det skönt att ha måndagen ledig. En långhelg som blev som en vanlig helg. :) 
 
I lördags när jag jag och Vanessa kom hem från flygplatsen så tog jag det bara lugnt, sen lagade Mike middag till mig, sweet and sour chicken. Mike är grym på att laga mat och det blir alltid lika gott!! Efter middagen så kom Marcela över för att snacka lite skit och umgås. Planen var att vi skulle gå ut senare på kvällen, men det slutade med att Jag, Vanessa, Marcela, Mike och Marie satt och spelade poker istället. Sjukt kul! Vanessa tog hem storvinsten på 120 kr :) 
 
 
I söndags gick jag och Vanessa ut på vår söndags-promenad, vi kom dock inte långt innan regnet öste ner. Efter 10 minuter kom vi hem igen, dyngsura och kalla. Resten av dagen spenderades inne i lägenheten. Alla roomisar åt brunch och kvällen avslutades med filmkväll. David har nämligen köpt en projektor och en filmduk, så det kommer nog bli mycket film framöver. 
 
 
I igår, måndag, lagade Mike middag till alla i lägenheten, sen blev det åter igen filmkväll med popcorn och mys :) 
 
 
 
Puss på er, hoppas ni har haft en bra helg! 

Lunch med belgarna

Idag är det sista dagen på välkomstlägret för de nya belgarna. Jag och Vanessa har precis varit och lämnat av några studenter vid busstationen och nu ska vi kila och äta lunch med de två studenter som är kvar. Det blir lunch på crepes and waffles muums. De har suuper goda sallader med riktigt god ost, buffelmozarella och feta, vilket är svårt att hitta här i Colombia. Sen blir det en tur till flygplatsen för att lämna av dem, sen äntligen kan vi pusta ut och njuta av våran långhelg. På måndag är det nämligen en röd dag :) 
 

Vädret i Bogota

Vädret i Bogota ändras väldigt snabbt. Ena stunden är det strålande sol och 5 minuter senare kan det ösa ner med regn eller hagel.

Såhär såg det ut när jag var på väg till skolan idag:





Busy dag

Mitt första mobilinlägg, wohoo!
Idag har jag fullt upp. Jag ska strax kila till jobbet för att få lite jobb gjort innan 7 belgare kommer dit klockan 10. Då har jag och Daniel deras välkomstläger tillsammans. Sen kilar jag till universitetet vid 15. Direkt efter det möter jag upp Vanessa och belgarna för en middag vid 19.
Det blir en lång dag med massa roligt :)

puss på er

Gårdagen på universitetet

Igår på spanskakursen gick det lika bra som första dagen. Jag tror dock jag kommer stanna på nivå 1 för att lära min grunderna. Vi fick våra böcker igår, eller snarare kopior på böcker. Skolan köper några böcker och kopierar sedan allt till alla elever.. :P 
Dagarna på jobbet är lite kortare nu. Jag börjar jobbet vid 09 och åker sedan till universitetet vid 14:45. Att ta mig hem från universitetet brukar ta ca 40 minuter, så när jag kommer hem, 19:40, är det redan dags för middag. Dagarna går så himla fort nu!! 
 
Här är lite bilder från igår. Puss på er
 
Jag på transmilenion - Detta är deras motsvarighet till vår tunnelbana eller spårvagn.
 
Detta är precis innanför huvudingången.
 
Som jag berättat så säljer de godis, matlådor, dryck, filmer mm överallt på universitetet.
Här säljer de filmer för 1000 pesos, som är ca 4 kronor. 
 
Plaza Che Guevara mitt på universitetsområdet
 
 
Parken utanför mitt klassrum

Universidad Nacional, Español 1

Hej hopp på er!

Igår var min första dag i en ny skola och en ny klass. Universidad Nacional är väldigt annorlunda jämfört med t.ex. Stockholms universitet. Här är väggarna täckta med klotter, längs gatorna står studenter och säljer godis, mat, dryck, nerladdade filmer och serier. Det är även ganska vanligt att studenter demonstrerar mot allt möjligt. Då stängs skolan ibland ner och demonstranterna blir tvingade att gå ut på gatan, där de möter arga poliser. Trots klotter och demonstrationer så är detta ett av de bästa universiteten i Colombia. 

När jag kom till universitetet så blev vi hänvisade till en sal där alla skulle samlas, för att sedan delas in i grupper beroende på nivå. Jag skulle gå nivå 1, ganska basic, för att jag vill lära mig grunderna som jag glömt bort sen jag lästa spanska i högstadiet. Min roomie Mike läste nivå 1 under aug-sep och sa att kursen går väldigt fort fram för att vara en "basic level".

Min lärare, Clara Isabel, var väldigt snäll och professionell. I klassen var vi 18 stycken med en blandning av asiater, fransmän och norska. 
Efter att vi presenterat oss och pratat lite i klassen ville min lärare flytta mig till level 2. Jag bestämde mig dock för att stanna, då jag tror att 2an är för svår för mig. Min roomie Mike går den nu och han har ju varit här i tre år..
Jag ska dock känna hur det känns idag och sen bestämmer jag mig och jag vill byta eller inte :) 

Idag när jag åker till skolan ska jag även försöka komma ihåg att ta lite bilder på universitetet som jag kan visa er!

Puss på er!

 

Första skoldagen

Idag är min första dag i skolan, wihoo. Alltid lika spännande när man ska börja i en ny klass i en ny skola!
Jag har höga förhoppningar på denna kurs, tror den är riktigt bra. När jag kommer hem ikväll berättar jag om hur den första dagen var. Tror vi bara ska prata allmänt om kursen idag och gå på en rundtur på universitetet kanske. 
 
Igår gick jag, Vanessa, David, Marie och Mike och såg Taken 2 på biografen i Unicentro, ligger bara 5 minuters promenad från vår lägenhet. Den va riktigt bra!! Den första filmen var bättre, men även denna är helt klart värd att se! 
 
Nu sitter jag på kontoret och förbereder denna veckas välkomstläger. På torsdag kommer det 7 stycken studenter från Belgien som ska vara här ett år och volontärarbeta. Det är mycket roligare när det kommer mindre grupper, det blir så mycket mer frihet och relaxat. :) 
 
Puss & kram

Äntligen helg

8 timmar kvar på jobbet, sen är det äntligen helg! Första veckan tillbaka till skola/jobb efter semester går alltid lika trögt! 
Denna vecka har det mest varit planering inför resan till Amazonas. Än så länge är det 28 studenter som har köpt sina flygbiljetter till och från Leticia, där resan startar och slutar. Vi räknar med att det kommer vara ca 40 studenter/volontärer som följer med på resan plus två ledare. Ska bli riktigt roligt!!

Nu i helgen ska jag mest ta det lugnt och packa upp mina saker från Medellín och Cartagena ;) Ikväll kanske jag ska gå ut till Andrés in Chia med dem jag var i Cartagena med. Det är nattklubben jag skrev om för någon månad sedan, med massa pynt på väggar och i taket. :) 
På lördag har jag planerat att gå och se Taken 2 på bio, åhh vad jag har läntat efter den filmen! Jag älskade den första och är säker på att denna är lika bra! En annan film jag vill se är Hamilton 2 och Snabba Cash 2, någon av er som har sätt dem? Värda att se?
På söndag blir det den traditionella långpromenaden med Vanessa, får se hur långt vi går denna gång :) 
 
Puss på er! 
 
4
Kolla på denna film på bio och ta lite av mitt svenska godis, perfekt lördag! 

Universidad Nacional

På måndag smäller det! Jag ska börja kombinera mitt arbete med lite studier på Universidad Nacional i Bogota. 
I 8 veckor framöver, varje vardag mellan kl 16 och 18, kommer jag befinna mig i ett klassrum och lära mig spanska. Denna kurs är den våra utlänska volontärer brukar gå på och ska vara väldigt bra! Efter kursen får jag även ett intyg och betyg från universitetet. Min första kurs någonsin på ett universitet, wohoo. 
Spanskaläraren som jag hade tyckte inte jag om och avslutade därför mina lektioner med henne. Hon satt mest och pratade om sitt eget liv och det kändes som hon ville bli bli min kompis istället för lärare. Kändes inte riktigt som jag lärde mig något. Denna kurs ser jag dock verkligen fram emot! :) Kommer spendera mina framtida kvällar med läxor och plugg inför prov!

Nu har jag även anmält mig till kurser till universitetet i Sverige till våren. Planen är att jag, Jossan och Frida ska åka till Nya Zeeland, Australien och Asien nästa höst under ca 3-4 månader. Innan dess vill jag plugga lite, så jag har tänkt att läsa en juridisk introduktionskurs för att känna på om juridikstudierna är rätt för mig(vilket jag redan tror). Kursen jag vill läsa går på 50% och är internetbaserad från Lunds Universitet, vilket är där jag vill plugga i framtiden. 
Så om allt går som jag vill i framtiden börjar jag plugga på Lunds universitet hösten 2014 på juristprogrammet. Perfekt med nära hem till Mormor och Morfar, kommer garanterat komma och hälsa på på helgerna och äta lite ordentlig mat istället för studentmat ;) Där blir det plugg några år innan jag och Josefine åker utomlands och pluggar juridik under ett år eller liknande! :) 
 
Såhär kommer jag sitta på kvällarna under 8 veckor. Denna bild är dock 2 år gammal :) 
 

Mer bilder från Cartagena

Här kommer lite mer bilder från Cartagena. Längar redan tillbaka till värmen! Nu är det dock bara 2 månader kvar tills jag åker till Amazonas i 5 dagar :) 
 
Jag skulle gärna åka tillbaka till värmen en vecka till! 
 
Ashley, Jag, Cristina och Natalia i poolen (alla tjejer som var med på resan)
 
På cykeltur i gamla stan
 
Juan Jose och jag - Jag och Felipe
 
Jag och Cristina - Natalia och jag
 
Jag och Natalia - Jag och Cristina
 
Hela gänget som var med på resan!
 
På stranden sålde de Ceviche som är färska räkor med tomatsås, mayo och lime. Sjukt gott!
BIlden till höger är Beto Garcia med ett barn från Cartagena som lekte med oss.
 

Paket från Mami

Åhhhh idag fick jag äntligen mitt paket från mamma!! AHHHH jag kan inte beskriva min lycka med ord!!
Jag gick hem på lunchen idag för att jag var så nyfiken på om paketet hade kommit och det hade det!! När jag öppnade det stora paketet fiskade jag fram alla mina favoritsaker jag saknar här nere. Mamma hade skickat med 5 tidningar, 3 paket av fina favorit knäckebröd, ahlgrensbilar, två dubbeldaim, tre påsar med olika sorters lakritsgodis och 1,6 kilo lösgodis!!! Jag fick tårar i ögonen när jag öppnade paketet!! SÅÅÅÅ GLAD!!!! :D 
 
Idag köpte jag även fjärde säsongen av Criminal Minds, min favorit serie, på spanska! Perfekt både för lärdom och nöje! Så nu ska jag äta knäckebröd med keso, godis till efterrätt, läsa en tidning och sen kolla på Criminal Minds! Wooow, livet är verkligen underbart! :) 
 
Tack min älskade underbara Mamma! Love you <3
 
Ett paket innehållande allt jag behöver! 
 
Alla fina favorit godisar, ahhh va gott!!
 

Äntligen slipper jag köpa deras fejkade knäckebröd som är "crackers"! Keso på dessa - MUMS!
 
 

HAPPPYY

Åh jag är såå glad!! Igår när jag gick och handlade så hittade jag KESO!! Förstår ni min lycka? Jag som har saknat det så mycket! Keso kan man ju ha till precis allt!! Det blev en smarrig röra med keso och tonfisk igår till middag på  deras motsvarighet till knäckebröd! Mums!!! Keson är inte så dyr heller, 38 kronor för 450g, dyrare än i Sverige, men helt ok då den är importerad :) 
 
Idag kommer även mitt paket från mamma :D Igår var jag på banken för att fixa alla papper och dem på kontoret hjälpte mig att skriva en fullmakt så dörrvakten kan ta emot paketet. När jag kommer hem från jobbet kommer det altså finnas keso och ett paket som väntar!! Tjohoooo!!! :D 
 
Pusss
 
 
Keso och tonfiskröra muums
 
Glad och brun? tjej som får äta keso, wihooo

Hemma i Bogota

I lördags flög jag hem från värmen och landade i kalla Bogota på eftermiddagen. Man brukar ju säga: Borta bra, men hemma bäst, men jag vet inte riktigt om det stämmer in här. Jag skulle mer än gärna stannat en vecka till i den 35 gradiga värmen. 
 
Medellín, staden som vi besökte först, var fantastiskt. Staden var mycket renare än Bogota, värmen var behaglig och gatorna var omringade av palmer. Under lördagen besökte vi Museum av Antioqia som har massa konst från Botero, som är Colombias mest kända konstnär. Vi åkte även upp för berget i en linbana och besökte en park, innan vi åt en suuuper god sushi på en restaurang som hade en utsikt över hela staden.
På söndagen åkte vi hem till Cristinas pappa som bor i ett hus utanför Medellín. Där blev vi bjudna på en typsik maträtt från Medellín, Bandeja Paisa. Det är en maträtt med allt du kan tänkta dig; ris, bönor, tomater, bananer av olika slag, knaper bacon, arepas, korv, blodkorv, guacamole, avokado och kött. En salig blandning som faktiskt är väldigt god!! :) Mums!
 
När vi anlände till Cartagena blev jag först chockad över värmen. 35 grader mot Bogotas kalla 17 grader.. 
Jag och Cristina bodde i en jättefin lägenhet vid havet med fyra killar från hennes universitet. Fyra andra kompisar, två killar och två tjejer, var också med på resan men bodde i en annan lägenhet. Lägenhetshuset var modernt och låg veckert beläget precis vid havet, med poolen ut mot havet. 
Dagarna spenderades mest vid poolen eller vid havet. Det var så varmt, så fort man lämnade lägenheten(vi hade 16 grader på vår aircon) så börjades man svettas som bara den. De enda platserna man kunde vara på utan att svettas ihjäl vad vid poolen och havet. 
En eftermiddag bestämde vi oss dock för att göra något mer turistiskt. Jag, Natalia, Cristina och Juan Jose tog en taxi in till gamla stan och hyrde cyklar. I en timme cyklade vi runt under solnedgången och beskådade den otroligt fina staden. Den gamla staden i Cartagena påminner mycket om gamla stan i Stockholm, men små gator och fina gamla byggnader. En timmes cyklades i värmen var nog då svetten rann från oss alla. En kall cola light var pricker över iet för att göra eftermiddagen perfekt. 
Den gamla staden är omringad av en mur, som förr i tiden skulle skydda mot pirater, då staden ligger vid karibiska kusten. Den resterande delen av Cartagena är inget speciellt, mest höga byggnader precis som vilken annan stad som helst. 
På kvällarna åt vi lucnh/middag tillsammans innan vi åkte in till gamla stan för att åka till någon bar eller klubb och dansa så svetten rann innan den kalla sköna lägenheten väntade för lite sömn. 
 
Det var riktigt kul att få chansen att åka på denna resa och se lite mer av Colombia. Nu väntar Amazonas den 3e till 7e december, sen får vi se om jag har råd/hinner med någon annan resa också :) 
 
Kommentera gärna om ni har några frågor om resan :) Här kommer mass bilder, puss
 
Jag och Cristina - Jag och Botero-konst
 
Medellín

SUUUPER god sushi - Cristina, jag och Botero-konst
 
Bandeja Paisa
 
Utsikten från balkongen - Juan Jose, Felipe och Julian i poolen
 
Natalia, Cristina, jag och Beto Ronderos på stranden - Lek på stranden
 
Poolen vid havet 
 
Solnedgången när vi cyklade
 
Jag - Asheley och Jag
 
Gamla stan - Cristina
 
Fler bilder kommer någon annan gång :) 
 
RSS 2.0