Dagens goda gärning

När Vanessa kom hem från sin promenad med Snappo, hennes hund, så berättade hon att det satt en kille, runt 25 år, nere på gatan som sålde saker och såg väldigt ledsen ut. Här i Bogota är det väldigt vanligt med folk som säljer saker på gatan, du kan hitta tuggummi, godis, skosnören, dockor etc.
Vi bestämde oss för att gå ner och köpa något eftersom han såg så ledsen ut. När vi kom ner till honom så satt han och grät. Efter att vi frågat honom vad som hänt berättade han att det kommit några killar och stulit alla hans pengar och de mesta sakerna han sålde, allt han hade kvar var små kexpaket. Jag och Vanessa köpte 10 paket för det trippla priset, men 32 kronor för 10 paket kex är inte mycket.
En ensam kille, gråtandes och med bara t-shirt i det kalla vädret kunde vi inte bara strunta i, så jag och Vanessa gick upp i lägenheten och hämtade gamla kläder någon glömt kvar och lite mat till honom. Nu har han i alla fall kläder så han inte fryser och lite mat att´stoppa i magen.
När vi har någon överbliven matlåda eller nått snacks från kontoret eller hemma burkar vi alltid ge det till städerskan, dörrvakten eller en man som säljer blommor utanför vårt kontor. Alla dem är jätte trevliga, men tjänar runt 2000-5000 kronor i månaden.. 

En väldigt liten gärning, som inte betyder så mycket för oss, kan betyda jätte mycket för någon annan.
Vad har i gjort för någon god gärning idag? :)


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0